Ini bukan entry diskriminasi gender tapi ini REALITI

Bismillahirrahmanirrahim. In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful. Salam to all readers :)


I'm going to share, like I said, ini bukan entry dikriminasi gender (bukan nak back up girls) tapi ini lah realiti yang tak pernah kita perasan. So girls, beware. But boys, please stop.

AWAK, TOLONG JANGAN BUAT KAMI JATUH HATI PADA AWAK !

“Tell the believing men to lower their gaze and be modest. That is purer for them. Allah is Aware of what they do. And tell the believing women to lower their gaze and be modest.” (An-Nur: 30-31)

Bukannya apa, kadang-kadang LELAKI tu layan kita sama je macam kawan dia yang lain. tapi disebabkan hati perempuan ni mudah tersentuh, kita pun dah start sayang and etc etc pada LELAKI tu. Tapi sebenarnya dia layan kita biasa-biasa je. So girls, beware. The heart is fragile, so handle with care.

P/s : Im share because of the experience. Cause I'm a girl. Sekadar peringatan bersama.
P/s/s : Less talk but more meaning. Please take noted.
P/s/s : Sumber Blogger dari Blogger senior

4 comments:

Akeyla Azmi said...

omg kak <333
thank u so much!!!
i really really love this post!!! :D
hihihi

Akeyla Azmi said...

betul T_T
kita selalu over hehheheheh perasan je lebih hiks

Izzah Azryna said...

rasabagus.blogspot.com

This is so true. Saye pernah minat kat sorang ni kerana die baek, padahal budak tu baek kat semua orang. And why die treat kita seolah-olah macam kite ni special sangat bagi die? Sebab cara fikir lelaki ni lain. Inilah yag kebanyakan pompuan susah nak paham.

But what else can I say? Men are from Mars, women are from venus. This is not fiction, this is the fact. Sekompleks mana kita fikirkan lelaki ni, sesukar itu jugakla dorang nak paham kite ni.

Izz Hazwani said...

bak kata lelaki perempuan cepat perasan.

setuju dengan komen izzah azryna.

dan ---
cara kita berfikir dan cara kaum adam berfikir tak sama.