Photoshoot with Kelab Lensa Amatur Malaysia

Assalamualaikum !

Aku suka sangat tangkap gambar hehe.. Walaupun aku ni tak flawless, walaupun aku ni tak pandai posing, walaupun aku ni pipi tembam, walaupun (ok sila nyatakan 3 hingga 4 kelemahan lain) namun aku tegar dan tetap berdiri utuh di hadapan camera dslr tanpa rasa sedikit gentar pun. Pehh ayat macam good-good jer kan. hahaha bajet bajet pro padahal nan ado. Btw, how are you? Im doing fine.. as long as I'm home, I'm fine hehe. Sebenarnya aku cuti 2 bulan, dan cuti tersebut hampir berakhir. Kiranya sekarang aku akan kembali ke PSIS dan bergelar Secretary student. Hi junior sem 1 and 2! 

Okay baru baru ni aku ada join shoot dengan Kelab Lensa Amatur Malaysia. Aku tak terfikir pun akan ada shoot while cuti sem memandangkan dah hampir setahun aku tak join shoot. Kiranya macam agak kekok juga lah. So thanks to Hanisah because ajak aku join shoot ni. Nanti ajak lagi okay! Hahaha XD



Behind The Scene

Behind the scene with MUA - Fakriani Nur (Click to contact)

The Photographer. Yang lain menhilang entah kemana.

Peace dekat Abang Kama Black XD


After make up. Eh macam Diana Amir. K macam je. K tipu je. This gorgeous make up by Sis Fakhriani Nur. Thank you. Aku ingat lagi bila aku tanya "ada pakai bulu mata ke?" And Sis kata "mestilah ada." Hmm hmm masa tu dah mula risau sebab bulu mata pernah tercabut masa try fake eyelashes before. Hahaha

At first I was reluctant to see the mirror. Never in my life have I done something like this to my face. i mean with this heavy make up. That's because I want to look good & sweet all the time. Thus, I was kinda in deniable state at the first few minutes. You know, I never put on lipstick, reddish blusher, eyeshadow or even heavy lashes! Tapi actually benda ni best la sebab I berjaya break my phobia! Hehe it was a great experience though! Well enough just pakai foundation, eyeliner and lipbalm. Yela student kan. But then again, I owe a bunch of thanks to Sis Fakhriani.

*****************************************************************************

Talent On The Street

Official MUA : Fakhriani Nur
Talent On The Street (KL)
9th June 2013

Hi. Anda masih bersama saya, Aimie Diyanna. Eceh. Okay mari kita usha gambaq-gambaq yang ada. Banyak sebenarnya gambaq yang ada, tapi aku upload yang mana aku berkenan. Yang tak berkenan tu toksah dok kalut. Eceh. Aku simpan elok elok dalam thumdrive dah. Nanti ada duit boleh frame. Lagipun ni je yang aku jumpa kalau ada lagi gambar lain aku tambah.

Ohya, kalau nak tengok gambar yang lain, boleh tengok dekat wall facebook photographer2 ni. Gambar lain ada jugak, gambar model yang lain and yes I mean not just the picture of these shoot juga lah. Usha facebook dorang k. Mana tau korang ada nak pakai khidmat photography diorang ke kan :) boleh la calling2 hehe.



********************************


********************************



Apepun best sangat dapat jumpa All the Photographer from Kelab Lensa Amatur Malaysia. 10 orang kot semuanya or maybe lebih. Ada masa nanti kita jumpa lagi ye! A very big thanks to all of you. Bila photographer upload gambar kat Facebook, mesti gembira tak terkata sebab perasan diri sendiri kelihatan macam cantik ayu gila walaupun in reality sangat kasar dan tak cantik mana pun. Walaupun tahu itu hanyalah gambar dan dusta, tapi bila orang puji tetap juga mengatakan terima kasih. Tapi photoshoot dengan KLAM merupakan satu pengalaman yang diluar jangkauan and terima kasih dekat Abang Heiri sebab susah2 je ambil dan pulang balik anak orang ni dengan kereta waja dia and thanks juga untuk roti jagung. Apalah sangat duit minyak & duit tol kalau nak dibandingkan dengan student yang meminjam PTPTN ni. Hahaha.

Oh itu je. Aku suka berphotoshoot sebab dapat kenal-kenal kawan baru pastu gembira bila Photographer upload gambar kat facebook hee. Pastu tenung lama-lama rasa bahagia konon dah cantik la tu kan wakaka kesian kesian ya i know :') Masa photoshoot tu rasa macam pegi tangkap gambar suke-suke je hee borak borak bersembang dengan Photographer. Ada yang kate aku friendly hehe. Adekah kerana mulut aku yang suka bersembang tak tentu hala & perangai aku yang tak semenggah kerana makan secara gelojoh & ketawa kuat hahahha ok tak kelakar. Bye.

4 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

wow!!!! cantik sangat2 model kita niiii... wahhhhhhhhhhhhh

nk join gak.. hahahaha gurau je, tak layak un ena ni

Phat said...

terbaik la ..santekkk

Alya Natasha said...

wow... cantik! ;)

Syazwani Mazlan said...

comelnye dia.. paling kecik comel modelnya.. pasni lepas 20-an makin cantik la.. hehehe.. salam kenal ;)