Suara kecil dari hati



Selesai menonton drama Setia Hujung Nyawa. Puas hati. Walaupun terpaksa bersusah payah sedikit. Download dari orang sana sini. Tetap puas hati. Sekurang - kurangnya aku dah kumpul episod 1 sampai 25 sekarang. Kau adooo? Kcukup. Malas nak berlagak. But I just want to share that I cried watching this drama. Hehehe. I just felt emmm nothing. I just want to pause everything and tell them how much I love them. Them in my life. Even just for five minutes at least. But I dont have such power. I hope if one day I go first. They will know how much I love them actually. Why is like tiba tiba aku merepek macamni? Stop Aimie.

Simpan memori 2012 baik - baik dalam ingatan. Simpan semuanya dengan rapi dalam memory. Kenangan. Tiada apa yang lebih indah dari kenangan gembira. Masih banyak kapasiti lagi untuk sedut pengalaman dan kenangan yang baru akan dicipta. Semoga tahun 2013 lebih baik dari tahun yang sebelumnya. Harap tahun ini kurang pedihnya. Harap tahun ini kurang sedihnya. Harap tahun ini banyak cantiknya. Realiti lumrah hidup manusia. Hanya inginkan yang baik dan gembira, yang suka dan bahagia. Siapa mahu duka? Siapa mahu tangis? No one. No one. Ooooooo...

Setiap hari ada sahaja benda yang baru berlaku. Tapi takkan setiap hari itu juga aku perlu bercerita, update status, tweet itu ini dan beritahu keadaan aku? Apa pula kata orang. Macam tak penting. Macam tiada siapa yang menanti aku. Tiada yang mahu tahu. Masing masing dah mula pandai buat hal sendiri. Pilu rasa *wipe tears*. Walaupun kadang kadang setiap hari yang aku lalui tu nampak sama. Dengan jadual yang sama. Waktu yang sama. Tempat yang sama. Tapi sebenarnya tidak. Walaupun kelihatan setiap hari aku senyum. Nampak gembira. Sebenarnya tidak. Wajah tak pernah menggambarkan apa yang ada dalam hati kita sebenarnya.

Sesudahnya. Masalah jadi menghantui diri. Kadang kadang rasa tak kuat langsung nak hadapi. Bila nak luah, tak tahu pada siapa. Bila pendam, rasa dia sakit sangat. Sampai air mata pun boleh jatuh tiba tiba. Kasihannya kepada diri sendiri. Habis kat mana kaitannya kawan baik? Kekasih hati? Mana? Jawapan aku simple je. Mereka bahagia. Aku tak patut luahkan apa yang aku rasa. Mungkin manusia seperti aku hanya layak sakitkan hati sendiri dengan pendam seribu duka tanpa kata. Masalah memang tak pernah kenyangkan aku. Malah, masalah adalah penyakit bagi aku. Kalau masalah ni ada virus. Rasanya aku orang pertama yang akan mati dulu. Waktu ini mungkin aku antara yang bahagia sebab tak perlu lagi berhadapan dengan masalah. Mungkin juaga. "Hello Abang Pizza, boleh saya order racun? Tambah asid banyak banyak sikit. Hantar cepat tau! Terima kasih".

So, look people. Look at here. What I have to say is, if you are so tired for being my friend. Tired being someone in my life. You should go far and away. Stop being one. Stop being someone. Stop mocking me. Im begging. I live here is not for you. I live for being my self. Hanya menjadi hamba kepada ALLAH. Al-Ubudiyyah. You know your words are really ofense me. Why do you keep doing it. Are you calling yourself "tiada hati perut"? Please dontIf you really think I was the only one who forgotten you, eat your words. Cause deep down my heart, I never wish I could do that. I really love you but it was back then. You've change. Word says, people change. I guess it is true. Now I think, I've loss my sense. I've loss everything. Did I'm looser? Yes? OK.

Keep smiling and hanging on. Thanks reading.

4 comments:

Fatin Shahira said...

alahai kesian adik kak atin ni. Ye la dulu kita story together about life sndri smpai nangis2 kn? :'(

Lyeen De Syifa said...

sabar dear..kita ada Allah temoat bercerita...

p/s: nnt cakap kat abag pizza tu, asid tu biar pekat sikit..hahahaa

misS.scalia said...

nice bloggie . mind to follow me pretty http://emyleanaadam.blogspot.com/

Cik Zaitul said...

chill dear..dun be cili ek..
hehehhe

(kan dah senyum sikit tuh..)