Kenangan yang banyak

Assalamualaikum. Dua minggu cuti sekolah ni. Banyak betu saya travel sana sini. Untungnya bila ada saudara mara duduk dekat setiap negeri. Bila ada kenduri kahwin. Secara tak langsung boleh ikut. Lima hari dekat Perak. Rasa tak puas walaupun cuaca dekat sana Ya Allah, panasnya dunia. Satu hari dekat Melaka, Pengalaman pertama yang sangat best. Seronok. Dua hari dekat Pahang, annyonyoooo penatnya. Sumpah taknak datang Pahang lagi. And satu hari dekat Johor sebelum ni sengaja diselitkan.

Bergambar cannih boleh dapat title "weeeeeeiii gedik ahh siot" ehh yeke? Hahahah

Saya balik Perak sebab nak make up kakak sepupu saya bertunang. Saya kena belajar make up online semata mata nak make up dia. And saya berjaya. Give me a big clap please!!

How I done a good Job for the first time I make up for a engagement. Yeayhh!

Kak Hani sangat sporting, see kami dah macam kakak adik. Macam jelah kan.

Ni dia adik saya. Dia ada blog juga, aimiedalia.blogspot.com  Both cute right?


Maya, sepupu saya paling rapat. Kami sekepala even dia tua dua tahun dari saya. "Tua" 


Kamilah Power Puff Girl yang paling comel di Malaysia. Ya Allah, perasaaannyaa kami. Padahal saya je yang perasan :p


Peace Bruhhhhhhhhhhh...

Lepas dah habis kenduri kendara semua. Lusanya saya ikut papa hantar tender dekat UTeM, Melaka. Papa kerja time tu. Biasalah papa, alang alang menyeluk pekasam, kami adik beradik di ajak sekali. Dia tahu lepasni saya mungkin tak dapat pergi merantau lagi. Hehehehehhh. Nak pergi sambung belajar dah woiii. Saya dah besar lahhh. Yeayyhhh. *apa aku merepek* Masa ni saya tunggu papa hantar tender dekat UTeM. Besarnya UTeM ni, seronok sangat dapat pergi. Nak sambung belajar dekat sini tapi tak layak. *sadface.JPG*

Luu apahal pandang gua? Ada masalah? *angkat kening*. Hehehehee cayeww kaburkan bantal buchukkk cayeww..

Daaaapppnyeeewwwww Ebici ni... Tapi still tak boleh kalahkan ABC dekat Ampang Point.

Hi, saya benci shawl ni. Sumpah saya benci sangat. Menyesal beli. Menyesal!!!

Lagi sekali, saya benci shawl ni. Nak bakar! Nak bakar!

First time saya pergi melaka ketika umur saya 18 tahun. Ohhhheeemmjjjiii. Kesiannya saya. Lepastu rasanya tak pergi lagi dah kot. Melaka best. Banyak tempat shopping. Tapi banyak lagi lampu isyarat dia. Sumpah menyampah. Tolong ambil tindakan segera untuk hapuskan lampu isyarat pelisshhh!

Lepas balik dari Melaka beberapa hari. Ada pula lagi kenduri dekat Pahang. Kalini ada majlis resepsi sepupu mama. Kacak betul pengantin lelaki. Tapi lagi kacak pengantin perempuannya. Macam model. Saya suka sangat. Masa tu rasa macam "mamaaaaaa... nak kahwin boleh?" Hahaha lol.

saya tak bergambar banyak macam selalu. Masa haritu perut sakit sangat. Meragam tak kira tempat. Sepanjang di Pahang. Hanya ini yang sempat.

Bye Pahang. Saya sangat berharap untuk sambung belajar di sana. Tapi selepas merasai sendiri betapa jauhnya perjalanan 7 jam itu dari Shah Alam. Saya rasa saya perlu ambil inisiatif tukar tempat belajar. Saya tak sanggup ibu bapa saya kematu bontot bila terpaksa bergilir gilir memandu untuk ke Pahang. Selamat Tinggal. Saya takkan datang sana lagi *lambai tangan*

Then baru baru ni juga saya ikut papa untuk urusan kerja. Sekali lagi hantar tender di UTM, Johor. Bukan saya seorang, tapi satu family. Untung jadi anak papa, bila outstation, kami sekeluarga mesti di ajaknya sekali. Dia rasa kami tidak menyusahkan, malah sambil berkerja dia dapat luangkan masa bersama keluarga sekaligus bercuti. Mungkin begitu agaknya. Ya Allah, sweetnya papa.

motif?

buruknya muka bila tak pakai makeup ke apa. Nasib baiklah dekat Johor, tak ada orang kenal. #Eh

Tak dinafikan, JOHOR memang best. Walaupun jauh. Saya lebih memilih Johor daripada Pahang. Hahahaha.. Saya teringin nak ke Johor lagi. Walaupun memang selalu sangat ke sana. Okay dah, post bosan. Berterabur. Hanya ada gambar lebih sebagai kenangan. Maafkan saya jika ada salah silap. I lefff chuuu gaiisss choo mucchhh. Thanks reading. Bye.


Saya nak travel lagi dan lagi. Johor, Selangor, Pahang, Kelantan, Kedah, Perak, Pulau Pinang, Perlis, Negeri Sembilan, Melaka, Terengganu, Sabah, Sarawak, Kula Lumpur. Lagi 4 buah negeri je tinggal. InsyaALLAH with future husband. Hahahahahh diam k ini tak lawak.

10 comments:

Mimieesyeerro said...

wah, aimie . sabah mcty pegi tau tau . best kot . banyak pulau cantik . hewhew . t kaka bawa aimie jalan2 okay ^____^ . btw, sume gambar comeey . ehh, da boleh tempah aimi makeup kaka nikah nanti la ni kan ? :P

DAYG ♥ said...

awlolo comelnyeeeee aimieee. akak jelesssss >.<

roziahojijie said...

Bestnye dapat g jenjalan ..

Jay said...

wah nampak nya x[penah lagi ke sabah and sarawak..heheheJay boleh jadi guide untuk melancong kat sabah n sarawak coz dua2 Jay mahir..hehehe..xdelah nt kene kelentong je..kene hati2..:)

NadyaBubble said...

Kak Aimie memang sentiasa cantik :)

mine forever said...

story akk kali ni best sgt:) saya suka! haha;D <3

Ammar Kadir said...

alolololo... tomel

ABU said...

wah ramainya awek awek..hehehe johor mmg best.. aku suka.. tapi aku tak pernah sampi johor baru lagi.. sodih.. cuti puas bejalan ek hehehe

srzniaga said...

awk leh berkenlan x..? hahahahaha.

srzniaga said...

awk leh berkenalan tak...? hehehe
awk nie mebuatkan sya x boleh tidur la.hahahahah