Mungkin ini yang terbaik


Assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh. Selamat Pagi. *bajet macam ada je yang nak baca post aku macamni* Tapi aku tahu, orang yang dimaksudkan membaca ini.

Tenung mata saya dalam dalam, saya tahu awak boleh baca apa yang hati saya bicarakan tika ini.
*Kenang Dakooo dalam Doamoooooo*

Awak, awak tahu kan kita dah lama sangat kenal. Awak baik. Awak cool. Awak hormat ibu bapa awak. Awak perfect untuk saya. Awak... emm awak :'( Maaf, Im speechless. Awak, saya berani jamin, orang bodoh  sahaja akan melepaskan awak pergi. Ya, Orang Bodoh! Dan saya orangnya. Maafkan saya jika cara saya terlalu kasar terhadap awak. Maafkan saya jika awak saya lepaskan. Maafkan saya jika menyinggung perasaan awak selama ni. Saya tak mahu sorok apa2. Semua yang saya buat, semua orang boleh tahu. Saya unprivate semua tu. Saya tak mahu jadi manusia hipokrit sebab saya benci orang hipokrit. Ya saya sangat benci!


Bila dah menjejakkan langkah ke umur yang lebih matang saban harini. Semakin banyak ilmu baru yang saya dapat. Eventhough saya hanya di rumah.  Ilmu takkan kita dapat kalau tak cari. Jadi saya cari sekarang. Saya nak berubah. Betul, saya nak berubah. Saya tak mahu terikat dengan apa2 hubungan. Saya cukup senang hidup macamni. Macam dulu dulu. Sebelum kita kenal. Awak nak tengok saya gembira kan? Awak kena kuat. Awak kena cuba untuk hidup tanpa saya. Kena cuba!


Teruskan niat kita yang baik, insyaAllah dengan izin Allah, dengan keberkatan Allah kita juga akan dapat yang terbaik. Jika awak Jodoh saya, saya terima dengan hati yang sangat terbuka. Dan masa tu saya takkan lepaskan awak walau sesaat. Tapi bukan untuk sekarang. Perjalanan hidup saya masih jauh. Mungkin nampak keegoan saya di sini. Tapi ya, saya belum perlukan cinta. Saya tak mahu awak menyesal kerana mempunyai seorang teman wanita seperti saya. Saya bukan perempuan yang sepatutnya berada dalam hati awak. Saya tak minta awak lupakan saya. Saya tak minta apa2, cuma saya harap awak boleh terima keputusan saya. Ingat Silaturahim sesama manusia, tak perlu bergaduh.



Mungkin saya terlalu muda untuk memikirkan soal hati dan perasaan. Mungkin saya tak perlu memikirkannya. Mungkin ini bukan masanya. Tapi jika jodoh saya dengan awak, saya tak tolak. K siapa taknak kahwin kan? *malunya* :) Tapi saya, saya nak jugak ada life sendiri. Mana tahu esok lusa saya jumpa orang lain. Photographer juga macam awak. Hehehehehe.. I wish and I pray. Ameeeennnnn. Ohya, Hadiah itu ini yang awak bagi pada saya. Kata kata semangat dan semuanya. Saya akan simpan dan ingat, titik!


"ya Allah....apa aku buat selama ni ya Allah :'( I hope i do the right choice. YEAYHHHHHHH" *monolog dalaman*

21 comments:

Hanna said...

Alhamdulillah.Sabar yea ^_^
kalau jodoh tak ke mana.HIHI

fyka shafie said...

be strong aimie :) setiap yang Allah tentukan ada hikmah yg tersembunyi disebaliknya.

Izzul Amir said...

tenung mata nampak contact lense. haha belaja leklok dulu dik, bila dah kaye nanti ramai laki nak,nak duit. wakaka jk.jk.

Mimieesyeerro said...

ohmyyy ~ syg be strong okay :)

amirul anwar. said...

maaf kan saya juga. saya la org yang paling banyak10x menyusah kan awak...
saya tahu ap maksud balsan 2.
bkn tok menghkum,. tapi. utk sayang.

im not prfct boy at all.
im bad, freak.
thats why all prson will speachless with me.. all person.

mati 2 pasti. menikahimu, INSYAALLAH...

i was say with mom, that i want 2 Marriage.
not now. 1 day t n 1 prson.

*crying all over the time*

why ALLAH??
""thats your part""
i was accepted.

if u think, feel or rmembr me on time.
that time i was send a (msj,tweet,I.M.,n their siblings) 2 ALLAH 4 u.
just u can feel it.. ^.^


my love 4 ever.
wasalam.
take care dear.
(t abg cpt2 beli bb. as i promised it).

zuk zuhaiza said...

awak, once you have decided, janagn pernah menyesal.lagi2 it is the best decision.

Awak patut bersyukur sebab tak semua boleh buat ape yg awk buat. tak semua sedar yg die ade buat silap. dan tak semua ade rasa mcm awak nie.

u've done a great decision dear. truly. may Allah blessed u dan kurniakan awak kekuatanNya.

amirul anwar. said...

ad la aimie DiYaNnA...

i love bowling ok... ^.^

nGiau said...

stay strong there girl! just follow your heart and always pray. if you think what you did was the best for both of you, well it might be a wise choice from you. ;)

iffa.zainal said...

laaa,, budak JOHAWAKI. jumpa blog ni kat nameeroslan :)

azzahoney said...

chill sis. ALLAH dah sediakan terbaik buat kite. satu hari yang terbaik itu pasti akan datang. :)

Jay said...

Aimie..Andai si dia adalah jodoh yang seperti tertulis didalam loh mahfuz,jauh kemana pun korang berpisah akhirnya akan bertemu juga di dalam satu ikatan yg suci.

Aimie..Kejarlah cita citamu,balaslah jasa ibu dan ayahmu yg sanggup berkorban untuk melihat mu berjaya.

Aimie,Jay doakan yang terbaik buat hidup aimie..Semoga Allah swt sentiasa merahmati hidup aimie.amiin ya rabb..Insyaallah..

Fatin Shahira said...

cool bebeh~ :)

AdilaAzmir™ said...

Kalau ada jodoh, mesti akan bersama balik. Be strong dear:D

Liyana Izzati said...

Aimie be strong. Everyone needs time to heal, just be strong !

Aida Jelita said...

setiap yang berlaku ada hihmahnya.. sabar tau awak jangan nanti kite ketawa. ehh tak! kalau awak nangis nanti kite pon nangis. senyum sikit baru comey

Si Matatajam said...

Tenung dalam sangat bahaya plak. Dok ingat siang mlm he he.. Follow back ye

Iena Eliena said...

salam
singgah sini:)

jom join 1st giveaway by cik iena
http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

Namee Roslan said...

sabar sweety. em mungkin juga terlalu awal dan muda. insyaAllah. kalau memang dah tertulis..itu la akan terjadi. doa ok aimi.taka care :)

eiydalolx said...

aimie kena banyak bersabar ye :)

eiydalolx said...

aimie kena banyak bersabar ye :)

yuyu said...

sabo ea kak aimie .. law jodoh tak kemana .. kita kne always cool :D