Bila Aku Mula Jatuh Hati

Dupp Daapp Duup..
Apakah Ini Dinamakan Cinta?


Maafkan saya jika Entry ini akan membawa rasa yang kurang enak pada sesetengah pihak.

Ohhhooo, Im So busy right now. Even aku dah tak kerja and tak sesibuk dulu. Tapi life aku tetap padat. Sana sini ada event, sana sini ada kerja, sana  sini ada itu ini. Banyak benda aku kena fikir, buat dan seslesaikan. Sikit sikit gegurl gegurl ajak dating, sikit sikit pergi Kl, sikit main bowling.Belum lagi masuk bab makan makan ni. Bila dah free ni, duk umah, kerja nya kalau tak makan makan dan makan tak sah lah kan. Semalam makan satey, ohh sedapnya sampai naik kembung perut ni melantak satay dengan peanut sos yang sedap gila gila tu.

Entri terrjiwang pada malam ini hanya fiktif belaka. Tolong jangan ambil serius. Saya cuma luahkan apa yang saya rasa kini. Terima Kasih Harap maklum *(macam mc cakap time pagi pagi dekat sekolah dulu lak)

Syaz, Kenapa dalam diam aku mula menjadi pemerhati kau? Kanapa Dalam ramai ramai perempuan kenapa mesti aku yang sering menjadi pemerhati kau.  (Explain please!) Dalam ramai ramai itu juga kenapa mesti aku yang mula rasa suka pada kau? Masih dalam diam sebenarnya aku masih bingung. Apakah aku sudah jatuh cinta? Ahh mengarut.

Bila pertama kali aku melihat kau berlegar legar di ruangan facebook aku, tatkala jamahan  seketul biskut dan secawan Teh Boh, aku tetiba tersedar bahawa kau mempunyai sesuatu yang luar biasa. Walaupun Aku tahu kau sudah berpunya, walaupun aku tahu kau siapa sebenarnya. Tetapi aku tak berdaya untuk tidak membalas teguran dan layanan kau masa masa dulu sampailah sekarang..

Agaknya aku jadi begini hanya kerana tertangkap oleh matanya. Ya Allah, Kuatkan Imanku.

Seandainya Tuhan telah mencatatkan kau dalam list hidupku, tercipta untukku. Aku hanya mampu berdoa, titipkanlah kebahagian hidup kita agar hati kita bisa menjadi satu. Jika benar aku jatuh hati, hanya ku minta pada Tuhan agar benarkan aku menyentuh hati seseorang yang dapat menyanyangi dan mentaati Ibu Bapa dan Tuhannya.

Seronoknya jika kita tahu siapa jodoh kita kelak ;p kihkihkih, gelak cam hantu kejap. Hey rilekslah.. Bukan selalu aku gatal + gedik macam ni kan. Please stay chill okay. Bye!


I got home dat day, feeling so tired and in pain, 
I wana call u but u need your rest, u might feel the same.. 
Something’s wrong with me, i can’t seem to find myself… 
(U know what?) I think I’m crazy over you…
I called my friend and asked her, 
"What should i do, what should i say?" 
Cos everytime i hear your voice, you’ll throw me miles away.. 
My cellphone suddenly rings…your name is on the screen…
Aku hanya mencuba meluahkan perasaan.. 

Jika kita betul2 mula jatuh hati, terus teranglah padanya. Baik lelaki mahupun perempuan yang memulakan. Itu bukannya sesuatu penghalang agar apa yang kita rasakan itu  tidak akan membawa sesuatu penantian yang tiada jawapan. Chilled guys. Allah maha mengetahui siapa jodoh kita kelak, jika bukan dengan dirinya. Setidaknya kita sudah mencipta satu ikatan persahabatan atau ukhwah yang patut kita amalkan sesama :)

Sekian, Assalamualaikum. Hugs And Kiss guys.

18 comments:

http://khalilahaoki.blogspot.com/ said...

Yup! itu semestinya dinamakn Cinta!! Go Girls!!!
^_^v
Done Following u!

hazanis said...

wah entry jiwang..pakwe ke tu??hiksss

DAYG ♥ said...

hehe jatuh cinta lerr tuuu :D 'adik' Dayg support je laa walaupun dia dah berpunyaa muahaha ^____^

Atiah Zainal said...

Mungkin ini cinta.



But beware aimie. Jangan pilih lelaki yg dah berpunya. Jenuh nanti.

Azuree said...

Heeeeee :DD

iyka zulaika said...

jiwa jiwa nya entry. hehe. jangan perhati lama lama sangat nanti masuk lalat dlm mulut tak sedar. kiki :P

Jay said...

amboih amboih amboih....jiwang nye...hehehe..insyallah anadai dah termaktub di dalam loh mahfuz bahawa si dia adalah jodoh aimie..Pasti akan bersama akhirnya...insyaallah...:)

SiLabiLabi said...

lagu syok!! tajuk ape ye?


Orang lain tengok Iklan pun dapat duit [KLIK SINI]

Nur Syazana Mohammed Sani said...

wahhh . entry jiwang seyh . kita kene bijak memilih =)

entry baru --> http://syazanasani.com/tudung-menindas-wanita-part-i/

Farah Hanis said...

hensem pakwe.. haha :D

Honey Barney said...

amboi2~~~~ hensom naaaa..hehehe

meya miyo said...

meya pun same , tp takut untk bercinta . btw meya sokong akak :D

syira said...

like ur song..ur story same like me lor..=)

Anonymous said...

Kalau kita bersabar dan menunngu , ia akan datang sendiri kepada kita cuma cepat atau lambat
berdoa dia akan menjadi milik kamu ok

LyNdA Aziz said...

jiwangnya entry . comel pakwe . jangan marah . gurau je...

Namee Roslan said...

hihi. amboi, dah ada pakwe. kalah titeww. hehe

Hann DK said...

apa nama lagu ni??sedap :)

Anonymous said...

Amal Solat Istikharah laa jikalau anda rasa ingin tahu adkah si dia adlah milikmu .