How can I do? Memang diriku tercipta begini.

Assalamualaikum. Semenjak dua menjak ni saya rasa sangat tercabar. Banyak sangat hati yang cuba saya jaga. Hati papa mama, hati dia, hati keluarga, hati staff kerja saya, hati friendlist facebookers, bloggers dan semua yang ada hubungan and kenal saya. Cuba menjadi seorang yang baik dan menjadi diri sendiri.


Saya cuba berikan yang terbaik untuk semua orang. Saya cuba sedaya upaya supaya mereka tahu betapa saya sangat menghargai mereka. Sehingga kadang kadang hati saya betul betul tak terjaga. Tapi saya tahu, saya punya apa. Tuhan. Tuhan tahu bagaimana hati saya.  Saya percaya itu.


"kita tak boleh nak puaskan hati orang" saya pegang kata kata awak kamalrul.

"Kalau nak buat orang suka kat kita memanglah susah, tapi kalau nak buat orang benci kita senang je" thanks Anis Syafira. I really know that.


Okay teettt...
Lekluuu please..Saya bukan siapa siapa. Bukan artis ramai orang kenal. Bukan Penyanyi yang suaranya akan didengar sepanjang masa. Jauh sekali Yunalis Zarai. Ktetiba. Tapi saya hanya Aimie Diyanna. Manusia biasa yang tidak terlepas melakukan kesilapan. Saya akui, saya non-perfect. Tapi, please! Tolong faham kalau saya juga punya hati dan perasaan. Tolong! K enough.

Saya biasa je. Asal juga dari kampung. Asal saya, Perak. Tapi saya menetap dekat Selangor. K lifestyle kat Selangor memang best. I love Selangor k. Haha tetiba lagi. Hmm kalau nak tahu saya boleh pening makan makanan barat. Western semua tu saya tak makan. Rasa macam benda tak masak even orang kata sedap. Saya lebih rela makan nasi dengan kicap. Seriuss. Saya tak boleh makan tanpa kicap dengan petai. So apalagi? Saya ngaku saya budak kampung. So?

Aku nampak comel pakai reben tu kan? sila ngaku. haha! Kgurau. G shopping mall je kot.

Gambar ni random je. Saje nak try pashmina yang tengah meletop letop macam bunga api sekarang ni.. #2011

Okay same. Budak comot kat atas ni memang suka bergambar. See.. Ada nampak aku pakai mascara or gincu or? #2011

Ni masa zaman sekolah dulu. K baju aku memang different, tak main ahh pakai baju putih ni.. Eceh, Aku kan Diva. #2011

Kalau goreng french fries guna minyak kat muka ni boleh? haha #2011

Ni spek aku masa sekolah dulu. Aku rabun. Tapi lepas spec aku hilang time tengah solat dekat surau sekolah dulu. Aku terus malas nak suruh parent aku cari spec untuk aku. #2010

Memang geram gila time ni sebab aku tak boleh nak cover jerawat time wedding kakak aku. Sabo jelah.. tapi suka mata tu.. cousin aku yang lukis. teehe. #2010

Mungkin awak belum lagi kenal siapa saya sebenarnya. Maybe ada yang ingat, "ek elehh lu pahal minah nak sombong bagai dengan gua??" & "Perempuan ni bajet je lebih, gambar nak edit je lebih" Ktetiba. Beb, dengar sini, aku akan baik dengan orang yang baik dengan aku. Dan aku akan diam dengan orang yang kurang suka or benci or what soebar dengan aku? Why not? Takkanlah pulak aku mesti nak kena jumpa kau yang benci aku and tanya why you hate me? Please dont hate me! What else? Huh booo!


Kalau aku perempuan yang hanya nak menutup cela pada wajah atau edit nak nampak vogue. korang salah. Sebab aku berani bagi korang freeshow tatap muka aku sampai nak muntah yang takde secalit mekap kecuali bedak kompek mebeline tu je. *Asal terguna kata ganti diri aku ni? Kdiam.

Tolong jangan pandang luaran saya dan Tolong jangan terlalu percaya dengan text atau kata kata yang pernah saya lemparkan pada awak awak semua. Mungkin kau pernah dengar saya selalu kata "its okay" "takde papelah" "nothing, just forget it" "takpe, tak kesah pun" "emm okay" and what else.. Kadang kadang saya terfikir kenapa boleh terbitnya kata kata itu kalau sebenarnya hati saya sakit dan perit.

Kita sama sama manusia kan? Fikir fikirkanlah. Ambik kau! Dah lama aku simpan perasann ni bertahun tahun. Sekarang aku sendiri sengaja membiarkannya meletus di sini. Fahamilah. Aku tahu kau bisa..


p/s: Tak kesah la cantik ke tak. I am just grateful to be who I am. Im Just Beatiful ME. Cantik ke tak tu anugerah Allah. Sapelah kita ni nak judge kalaU orang tu cantik atau tak kan. Aku tak kesah pun kalau lepasni orang nak kata. "Cehhhh tak cantik pun minah ni rupanya." :)



p/s/s: Entry seterusnya AKU DAH BERJAYA SHOPPING dengan 1st salary and ALL ABOUT SHOES <-- bukan tajuk sebenar. Tunggu yaa.

16 comments:

lieynanilaz said...

dik...kita memang tak boleh puaskan hati semua orang...jadilah diri sendiri dan x perlu hipokrit...:)

best pulak tengok gambar2 ...macam nak godek2 album plak..kihkih.

nurmujahidah said...

la,, spe wat ime sedey ni,, jangan sedey2 k,, muja tetap suke kat ime :D

hazanis said...

auwww adik yg comel..:P

kak rose said...

ooowh..tu sume pic time tahun nie ye aimie?? hehe! yang de reben tu sgt kiut! first gaji??? seronok kan! best giler! cam da jadi org kaye kut dgn gaji tu..hihik! [org yg pena merase jugak gaji pertame] (^__^)

Aimie Diyanna (I'Me Dianna) said...

@ lieynanilaz : Sis, thx so much kayh. I will :)

Aimie Diyanna (I'Me Dianna) said...

@ nurmujahidah : Muja, terima kasih sangat sangat. saya sayang Muja :)

Aimie Diyanna (I'Me Dianna) said...

@ hazanis: Oucchh Sis Hanis saya lagi Omeyy lah.. :p

Aimie Diyanna (I'Me Dianna) said...

@ kak rose: Eh, bukan semua pic. tahun ni. Ada juga yang tahun lepas. :) Ehehehe, yeaahh seronok bila dapat usaha untuk beli barang guna titik peluh sendiri. saya syukur sangat :)

Namee Roslan said...

em pedulikan je aimie. mmg takleh nk puaskan hati semua orang. :) so kalau ada yg kata2 aimie tu, aimie senyum je ok :)

Azza Azman said...

wah kamu berjaya menjadi diri sendiri... confident tu yang penting... tak ramai perempuan macam ni termasuk azza..

seorang insan :: AMB said...

hahah..buat aku teringin boh gambar kat blog gak:P

Aimie Diyanna (I'Me Dianna) said...

@Namee Roslan: Saya pegang kata kata akak..

Aimie Diyanna (I'Me Dianna) said...

@Azza Azman: Aimie taklah sekuat Giant kak. But Im just try to be my Own Self. Aimie tahu akak juga ada identiti tersendriri <3 thx sister

Aimie Diyanna (I'Me Dianna) said...

@ seorang insan :: AMB :Haha perli aku ke apa ni? hehe

saya dewi said...

cantik. cantik dengan keyakinan dan kejujuran. toksah duk layan orang duk kata apa. memang susah nak puaskan hati semua orang. just move on dear. :'D

yang pakai ribbon tueh memang comeyyy hokeh! :D

Leeza said...

cantik bukan luaran semata...