Ku Bukan Aku-Aimie





Hi guys.. muka I ada macam yuna tak? Fatin Liyana ke? Diana Amir ke? Dato Siti ke? Eh dah, jangan cakap ye atau apa sebab nanti ramai tak suka I. Sumpah nanti diorang kata I bajet Artis. Cari publisiti murahan. Ah enough!


Tapi ingat, aku tak pernah nak sama kan diri aku dengan siapa siapa. Ni, aku tak kata, diorang yang kata.. :




#Aku sokong apa yang Abu Bakar katakan tu. Terima Kasih. Memang ku adalah aku.


Kcukup. Aku rasa tak perlu ahh aku nak tunjuk semua.


So, tolonglah. Aku tak pernah nak menggedik nak sama kan diri dengan siapa siapa. Tolong bagi bukti kalau betul aku seperti apa yang kau kata kan !! Cepat!
I
I
I
V
Alahai.... comel je aku edit. Rasa macam taknak pulak hide nama nama tu. Lantak situ! Mungkin di sini kau ingin mengatakan yang kau benci "orang tu". Walupun tiada nama yang kau mention. Hebatnya kau.


Katakanlah apa pun yang kau mahu dan bawalah ia kemanapun yang kau mahu dan tunjukkanlah kepada siapa pun yang kau mahu kalau itu bisa membuatkan hati kau rasa puas, tenang dan bahagia. Walau ia bukan pada aku.


Mungkin kerana kau gagal mendapatkan aku jadi tindakan kau terus begini. Lelaki yang gentleman bukan begini gayanya. Aku malu dengan sikap kau. Aku pelik, kerana cara kau seperti ini selalunya dilakukan oleh perempuan kepada perempuan, tapi kau sebaliknya.


Kau dah besar. Boleh fikir baik dan buruk itupun kalau awak betul betul matang.


Hina betul aku di mata kau. Kejam.


Entah kenapa aku rasa seperti bodoh kerana selalu baik dengan orang. Tapi semua orang berniat tak baik belakang aku. Aku masih belum buta dan pekak untuk melihat dan mendengar apa yang orang bercakap tentang aku. Syukurlah.. Allah menunjukkan segalanya.


”Dua Hal Yang Harus Dilupakan Dalam Hidup Adalah Kebaikan Kita Kepada Orang Lain Dan Kesalahan Orang Lain Terhadap Kita”

Saya pegang kata motivator saya iaitu Encik Amin Idris, pengacara program dekat TV Al Hijrah tu. Terima Kasih.

Sumpah, lepasni aku malas nak buat muka cute aku dekat sekolah. Takut pulak ada orang benci. Adakah dengan buat muka engkek dan sombong lepasni tiada orang akan mengata belakang?????? hmm

19 comments:

Namee Roslan said...

:)

Umie Artoqiemie said...

siyesss macam YUNA..

Namee Roslan said...

kita tak mati dengan apa yang orang kata. so chill k aimie :)

Encik Bedak Sejuk said...

Untunglah seiras Yuna... hehe

nak signnnnn :P

iyka zulaika said...

mybe u dress up ala2 yuna kowt :)
tp untung la :D

fatiniathirah said...

jelez jew yg org tuh,, ><
kasi hntam jerk kak aimie :D

Cik Dorayaki said...

adik akak ni kuat orangnya kan :)
chill..

izzatulazwa said...

alah. nazmi tuh memang jenis dengki punya orang. azwa pon penah kene <3 tak dapat kita , wat cmtu .

Aziemah A's said...

wahh . eh name sis mcm ade masok je ! tak tahu pulak den . sis mengelike status org je kot . hahak .

don't worry , org benci kte mkne nye kte ni pemes aimie :) chill lah . dah Allah bg muke same , nk buat cemane kan ? tu kelebihan kot !

missz oppie said...

just ignore what the others people may say bout you ..just be yourself coz they won't stop talking until they know that they're doing something that worthless :)

ade2mama said...

untung la..aku lgy la..siap dorg kte muke cm bieber..eiii eheheehh
graw jo

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

ehhh aah lah.... serius mcm yuna sikit... bibir awak kot...

kak rose said...

phewiit!!! gitar yang x tahan uh! kikiki! cantek la syg... mcm yuna? nak wat cmner? ade 7 org muke serupe kat dunie ni.. (^__^)

nGiau said...

tu la lumrah org cantik..cigu saya pena ckp..org cantik kompom ada haters..so,haters gonna hate..u just with your own path. do not worry what everyone else talking crap about ya..:)

Anonymous said...

mmg btul pe org tu cakap. ko cme nk cari publisiti. nk cari glamer. xyah mmpi la wei. udah2 ler tu. klau da xlawa xyah nk bajet2. mnympah org tgk. n 1 lg. ko ni x mmpu trima kritikan, ape kate jadi diri sndiri. boleh? ak pn start mnympah bila bukak blog ko buat ptama kali. sekian.

Aimie Diyanna (I'Me Dianna) said...

So tak payah baca and stop following my entry Anonymous ! Tq :) Awak lagi teruk sebenarnya kan? sebab takut tunjuk identiti diri dan tahu cuma judge orang. Sengal. :D

Anonymous said...

comel

alia zu said...

comel

Aimie Diyanna (I'Me Dianna) said...

@Alia Zu : Thnaks dear :)