Terjah 5 Tips nak jadi Blogger Famous!!!

Berblogging sekarang bagai cendawan tumbuh kan? Tak kira muda tua semua nak ada blog. #Pfftt cikgu sekolah saya pon ada blog ok.. Fine. Dalam lambakan blog ni menyebabkan ramai bloggers yang nak jadi famous. Wah biar betul? Aku macam tak percaya statement tu. Tapi itu yang aku baca lah. kalau boleh mereka ni nak semua orang tahu dia ada blog dan menjadikan blog dia sebagai bahan cakap-cakap dekat mana-mana serta punya follower yang banyak gila macam semut. Haritu. Pagi. Kat tapak perhimpunan.


Aku sampai sekolah, kawan baik saya tarik saya.. Dia tanya.

"Aimie, dengar cerita sekarang ramai budak sekolah kita dah jumpe blog kau"
saya diam. terkejut.

"dalam ramai2 blogger kat skola kita, dengarnye blog kau paling best?"
saya diam. Cuma gelengkan kepala.

"Alaaa.. orang cantik.. Mestilah ramai kenal.. lepasni adela pulak yang cari dekat youtube kau tu"
Saya diam lagi. Rasa nak nagis. Confused samada terharu atau takut atau sedih. wexwex:p

Ahh karut! Bila masa blog aku best hah?? Gilo.. Blog picisan je ni.. kuang3. Enough baby, enough! Korang buat aku nangis tak berlagu tahu?? Comel betul yang buat cerita lucu tu.. Muehehe.

Yeala aku ni dah setahun blogging. Setahun berapa hari ek? Tak ingat.
Followers tang tu jugak. Lalalalaa.. Dont care. Aku bukan nak pemes.. Sekadar nak sharing my story and menggedik nak join contest2 je.  Kstop! When I saw and menstalker blog orang ni, i can see some of the ways to be the famous blogger. Tu pun kalau ade yang nak guna tips ni la.. Huauahua.


1) Ade pakwe famous and handsome gila pastu certa perihal cerita cinta korang gi date, rindu rinduan. (eeerrrkkk ssoo sweet ~.~"!!)
kot tetiba kalau dia ni betul2 pakwe aku. Memang ohsem la blog ni. Boleh je tetiba mencapai rating dan hits paling tinggi. Silap silap Bush pun baca blog nih. Haha tetiba! Tapi siapa dalam gambar tu? Aku tak kenal.. Jumpe kat google je.

2) Menjadi seorang yang sangat fashionista...  

3) mendedahkan maruah diri aka menceritakan semua perihal peribadi anda (malas nak komen panjang! sendiri mahu pikir lah)


4) menulis blog dengan penuh entry lucah
(pervert weyh sape yang menggedik menulis camtuh.. But You Like..... kbai!)


5) Buat entry yang penuh dengan aksi estreme anda.
(mean like aksi rempit korang 1 klcc. bertinju atas bangunan bersejarah ke #merepek )


Amacam? Best tak tips tu? #gedik! tak best.
Sebenarnya terpulang pada diri sendiri lah. Nak berblogging dengan cara macam mana sekali pun. Blog korang kan? Tapi janganlah guna statement "Blog Aku sukahati aku lah" #mintakpenampar. HAHA :D. But then statement I FOLLOW YOU YOU FOLLOW ME tu mmm bukan hal besar kot kan? Biasalah tu. Kalau disuruh follow, Tak payah lah kita nak paksakan diri kita supaya follow dorang. Kita boleh pertimbangkan right? Kalau kita dah memang tertarik tu, follow je mereka sabagai the supporters :). Yeayhh! 


Conclusion:
Based on the formula untuk menjadi Blogger Matang.

Setiap satu ciri ciri akan diwakili dengan satu markah. Contoh:
Kematangan Blogger=Blog Kemas (1 markah) + Blog Ringan (1 markah) + Entry Senang Dibaca (1 markah) + Tidak Meminta Follower (1 markah)= 4 Markah

Blogger yang matang akan memperoleh 4 Markah penuh.
sumber gambar: http://ezhan-artwork.blogspot.com/2011/05/cara-cara-untuk-menjadi-famous-blogger.html

#p/s: maaf untuk penggunaan aku buat readers yang lebih tua :)

32 comments:

hazanis said...

awk comel telah di tag..:P

http://hazanis.blogspot.com/2011/08/melati-cantik-ga.html

Indah Mulya said...

comel je post ni..enjoyed reading it..akak pn menggelabah bila budak batch taw kak ade blog..huhu..rs cm xbest je..huhu

Lee-Yan-Naa said...

kadang still tak confident kalo roang yang kita kenal baca blog..rasa macam alamakkk,apa agaknye diorang fikir pasal aku..hehehe bleh plak camtu kan

Atiah Zainal said...

hahaha, best2 :) sokong 110%

LoveIslamTheWayOfLife said...

hehe..pndapt sy folowers penting jugak sbb mereka2 la yg mmbaca atau pnshare entri kita kn ;)

c Kartun said...

waa..baru lagi dh famous erkk.^_^
gud2..hihihi

Umie Artoqiemie said...

nak pemes nak pemes. keh3..

Zulfahmi Abidin said...

ko mesti pames kan? untunglah....sbb dah pames lah leh tau pasal nie.^_^ and aku tak suke entry pervert

Syairani Tarmizi said...

bagi saya memang susah nak jadi femes blogger..

happy blogging :)

sabree hussin said...

boleh tahan jugak bahayanya tips nak jadi blogger famous ni.. tak sanggup den nak niru eh..

by the way..

famous tu adalah one of the outcome hasil daripada penat lelah kita jaga blog kita..

Kita famous bukan sebab kita rasa orang kenal kita, but kita famous sebb memang orang betul-betul kenal kita..

macam tu la lebih kurang.. eh faham ke? kalau tak faham pun buat-buat macam faham la ye..

Ok selamat menyambut bulan ramadhan dan selamat menjalani ibadat puasa..

as-salam

cute secret said...

thankzz f0r the tips ... I'ALLAH sy ik0t ! =)

Namee Roslan said...

hahahaah, ketawa saya baca!! :D pandai perli aahhh! heheheh. tp kalau kejar sgt famous tu, mmg tak bawa ke mana. so kita tulis je lahh. kan kan kan. buat vlog kee mcm cik adik cantik kita nih! heeheh

Wawa.Wafiyyah said...

btol..x suke org mntak follow memfollow ni.

kak rose said...

kikiki!!! sgt klakar!! (^__^) tpi ade betul jgk... mau2x yg suspen ke an..sure yg x knl pun duk jengah jugak blog kite t... btw...nice one! [muke nak berguru] (~__~)

Faez Rusni said...

hahaha..nice la

xsuke budaya follow menfollow nie senanya..

Qoya17 said...

Wah,terbaiklah~~

Aimie Diyanna Benignant said...

Budaya Follow Memollow ni dah berzaman rasanya.. Saya pun kadang2 tak terlepas menstalker bnde tuh.. haha.. Saya takleh kata tak suka.. Sebab saya pernah lakukan dulu.. ~.~"

nazyha said...

comel jek la adik ni.. :)

ainondreamergirl♥ said...

sokonggggggggg :)

sergeant keroro said...

haha, nice! XD

memang ikut pada citarasa masing-masing la, yang penting enjoy blogging :)

p/s : jom singgah blog alien, kalau suka boleh follow.

komen dialu-alukan :p

Cik Bahgia a.k.a Zet said...

hohoh.. blog sy xtrketegori di atas tu.. patutlah, blog sy xpemes2.. hihikk

ann said...

hye chumill ! suka tips kamoo. hehe

Aimie Diyanna Benignant said...

lahh.. tak perlu kot guna tips yg sememeh tu untuk terkenal. hehe. Tapi kenapa saya buat tips? pape tah saya nih. hehe

Syazwan Che Deraman said...

nice entry :)

Chempaka Sari said...

wah rajinnya dia buat research... bagus bagus..!!

nak glemer ni susah gak ye..

Aimie Diyanna Benignant said...

@chempaka sari : reserch yang ntah pape ni mmg gempak n cool giler nak write entry <3 so sweettt

nadia fatihah said...

hahahaha, dasat betul kalau nk jadi femes kena buat entri macam tu, hahahahha. nice one :)

Aimie Diyanna Benignant said...

hahha kan2 :) awak try ah.. <3

Eena Arrina said...

ahaks..tul jugak tu..anyway, ena da lama blogging tapi tak la aktif sgt.dalam 6 bulan yg lpas bru aktif..tapi tak la update blog daily, ena nak minta tolong awk leh ta?tolong jwb blog ena ringan ke ta? hee.. :) arap sudi bantu~daaaa

AQu FiKry said...

harap blog sy x cm2.btw nice info :)

Eena Arrina said...

haha.so nice dear :)

Cik Tanpa Nama said...

hahahahah funny2.... apaaaa daaa..keh3 gelak guling2 baca entry ni...btw, first time dtg sini...nice2 blog...suke! terus follow...do visit me dear..salam prkenalan