Saya suka fashion, saya suka fashion dan saya memang suka! itu pasti..




i am a fashion addict and shopaholic!!tapi..tapi.. aku tak mampu nak jadi fashionholic sangat.. haha mama ada duit woo nak cekup tok berfashion.. tp aku mmg suke fashion..hehe... pasti!


tapi aku xsuka ikut2 orang sangat.. tapi tak tipu la.. ade tu memang ade sebab nak menjadikan mereka sebagai ikon fashion aku.. contoh, Fatin Liyana, Adriani, Anis dan Syeera.. aku bukanlah ikut sangat peredaran fashion. 


tapi aku suka pakai apa saja yang aku rasa cantik pada pandangan mata aku.. either up-to-date or outdated fashion.. aku xkesah..kadang2 orang rasa baju yang aku pakai tu cam sampah or waht!! orang nak cakap pakaian aku cam kampung, cam orang zaman batu ke, cam duk dalam gua ke, cam ape2 ke.. tak match la.. W.E.M.L ! aku langsung xkesah as long as aku selesa dan pakaian tu proper tuk perempuan berhijab cam aku.. fine :)

kadang2 orang cakap aku pelik.. tapi bagi aku.. im the unic one.. hahaha..lagi pelik or lagi old skool or lagi ketinggalan zaman fashion tu dan selagi lagi nye..lagi gila la aku suka..aku lagi suka kalau apa yang aku pakai tu xde orang pakai.. aku xkesah shop kat mana2. kat jalanan pon aku beli kalau aku nampak design tu cam pelik or stylo..harge 5 hengget pon aku beli tau.. tapi tak boleh kasi tahu la ape.. teehehe

aku pakai baju apa2 pon..aku xniat nak bagi orang pandang aku.. tapi tuk kepuasan diri sendiri.. sebab bila aku pakai cantik2..aku rasa confident.. confident tu penting bagi aku..hehehe.. Tah.. memang confident kot. Time2 bila jalan2 ade orang pandang macam "pahhal minah ni?" haha best kot.. Semangat aku terus membuak2. kaler2 yang aku suke lak..kadang2 kaler terang2..kadang2 aku suke kaler soft...kadang2 kalau aku suke baju, beg or kasut tu..aku akan selalu pakai..sebab aku jenis stick pada sesuatu barang yang aku suka.. yes exactly.

tapi pesan tok, aku selalu ingat..bersederhana dalam berpakaian..labuhkan baju..labuhkan hijab..pakai longgar2..jangan sexy2 tu sume..walaupon kadang2 aku tidak terbuat seperti yang tok pesan..tapi at least..aku akan pastikan pakaian aku tu sopan dan aku sentiasa beringat walaupon aku suka fashion! sebab aku berhijab.. dunia ni bukan besar sangat.. pi mai pi mai tang tu jugak.. Kang naye terjumpe ustaz/ustazah naye den..

p/s: aku suka tengok perempuan cantik. cantik tu sangat subjektif pada mata aku.. walau rupa paras xcun giler pon.. tapi hati die baik.. ikhlas ..bagi aku die tetap cantik! "bila aku cakap ko cantik, cute or comel.. aku betul2 maksudkannya.. Aku tak pernah bohong korang.. sumpah weh..aku tak tipu."



p/s : This 1 adalah ikon fashion bagi aku.. Bagi nama2 yang tertera di atas.. Fine.. Mungkin korang pun melabelkan same.. But tak salah kot?? Aku pun nak share jugak. :)


fatin Liyana

Adriani

 Anis

Syeera


Aimie Diyanna

Why? Why mesti ikon kan diri sendiri? Hhaha yeala.. mean, imm proud to be my self dear.. Okay kot.. lau tidah, masakan Orang boleh taip this text like this kat FB kan:





 kan? haha.. Okayla.. No matter what la.. Its just my free time that im so exited to share with u guys.. Love yaah to readers.. teehehe :)


Okaylah tu, Apa lagi nak bagitahu kan?? Ohyyaaa.. For those yang ade join  "Pencarian 10 Blogger  Tempatan" kat Blog aku tu.. Already at my side blog.. Thanks a lot k.. Lepas ni ade contest From me n Friend.. Sile join tau.. Haha :)
Babai Comel..


11 comments:

anismelon said...

u luk nice dear..pose pon nice..:)..

RieynaLis said...

ohh God. taste awk sme ngn taste sy la. huhu. pminat FL gk ni. :)

Truely Aimie Diyanna Benignant said...

anismelon yang comel... :) hai..
awak pon sangat nice lah.. suke2.. anyway thx :)

Truely Aimie Diyanna Benignant said...

rienalys.. yeke? wahh.. sama sama la kita sokong sis FL kay.. :)

Chempaka Sari said...

hehhe cantik selipar awak...sempoi!!

ekin ekin said...

nice entry.. sy pon suke fesyen && mmg suke itu.. :)

Truely Aimie Diyanna Benignant said...

chempaka sari, tehehe.. kalau pakai heelss gi taman over sgtlah tu.. :) thx

Truely Aimie Diyanna Benignant said...

sis ekin, teehehe, patutlah sis cantik jelita kan?

cik fyeza said...

sys ni pndai posing lahh .cantik sangta :D

naf. said...

salam dear.bole bagi link blog dorg2 kat atas tk? thankyouu. btw, u have a great fashion-to-be too. keep it up.follow sini:)

blog shopping centre said...

u look so beautiful. apa kata try shopping kat blog kami. ada shawls & blouse yg cantik & sangat murah :) konfem u terkejut tgk harga