Jangan Sombong dalam BERBLOGGING yea.. :)

Assalamualaikum ! hye budak2 blogger.. Ape cer? ce cite ce cite..
Harini pas balik sekolah yang mana baru je selesai menjawab paper MATHEMATICS which,mate pelajaran yang memang aku daif sangat~ Oupps!

Okay2 pas balik je sekolah tadi, aku terus masuk bilik,
wat la ape yang patot kot kan then aku on9.
Blog je~ Tah nape tergerak sangat hati ni nak nengok blog tubelawak,
Actually dah lame dah ikut blog ni dari semasa ke semasa,
tapi, di sebabkan busy melanda kehidupan seorang pelajar.. 
Aku ada la tertinngal bape2 entry dio..

So,
tadi aku g la kat archive tubelawak ni then aku find about
"kita blogger Malysia"
(untuk info lanjut korang gi aje kat blog tubelawak tuh)_memang gempak habis lah entry dye!


Wahai Incik Tubelawak,
Saya ingin mengambil kesempatan untuk menayangkan video anda kepada tatapan umum..
Supaya segala maklumat dalam aktiviti berblogging dapat kita share bersamo samo.. Ma sih yea~
hoh, ape lagi?? tekan lah video nih.. ^.^ malu2 pulak!!! nyampah~


PERHATIAN BUAT BLOGGER BARU
dan BLOGGER YANG TAK BARU JUGAK :
nananaha blogger baru sekalian.
Aku ada sikitlah tips yang nak kongsi2.. Sumber2 yang aku dapat sangat bagus k!

pertama,
jangan terlalu cepat mengharapkan satu dunia blog mengenali blog anda.
alamak!betol ek ayat aku tu.haha..takpe takpe..pelan² kita buat blog kita di kenali ramai okei..jangan gelojoh sangat.hehe..minggu pertama memang orang tak tau tentang kewujudan blog korang tu..then korang rajin² la singgah / blogwalking ke blog lain..jangan tak beramah mesra sudh la..nnti orang tak nak kawan.ehehe..kankan??
heeh, lagi satu aku nak pesan
JANGAN BIARKAN BLOG KORANG TAKDA Followers/Pembaca:)"
walaupun saya juga masih baru dalam dunia ni, tunjuk ajar sesama insan adalah sangat di harapkan. tak gitu teman??
Sila tunjur ajar pada saya!!!

kedua,
situasi/penggunaan bahasa dalam blog pun kena maintain gak doe..takkan la korang nak buat yang entri serius² je kan.. boring kot! buat la orang ketawa..kalau dorang tak ketawa,senyum depan blog korang pun kira dh okei kan,haha..(sila senyum @ ketawa lepas baca..hihi). Apepun depend laa ngn perasaan masing².

ketiga,
Bila dah wat apa2 entry tuh weyh, mmm biarkan menggunakan font yang tak juling readers korang nak baca ok? sebab kalau aku la, aku memang malas lau baca font yang sakit mata. Terkena pulak bila mata aku ni pun bukan good sgt.. Sebab nanti aku tak baca pon entry korang, tengok2 gambar ke apa pastu blah (dan aku yakin 100% pelawat blog pun sokong dengan apa yang aku kata kan ni). Kan dah buang masa korang dok menaip!

so, if you alls need something question,
nak tukar pendapat, share2 something ke ape ke..
moh le, tade masalah pon.. saya sedia berkhidmat! (ayat cam bajet bagus kan?)
hehe suka hati la... :p
Dan kpd budak2 FB yang salu mintak tunjuk ajar tu pun..
mintak2 lah lagi.. setidaknya dapat gak aku tambah plus++ pahala ye dakk? hee


# apa yang korang risau sangat kalau ada sesetengah orang tu tak suka pada style blog korang? pedulikan mereka.. anggap saja mereka "old-fashion".. kah kah kah.. kalau aku ada orang komplen "blog hang simple sangat la.. tak lawa pun" atau "blog hang tak user friendly sangat lah" atau "register la domain .com baru trafik kencang" aku akan jawab simple ja "blog aku ka blog hang?" kah kah kah.. konfem mereka akan menyampah untuk mempersoalkan lagi mengenai style blog korang.. enjoy video ni khas dari tubelawak untuk anda yang saya tarok kat atas tu ye wahai (blogger) semua!! keep on rocking!

thanks  for reading~
love love love~

2 comments:

Lily Bieb's said...

HAHA . sangat bagud . thumbs up dear:)

AIMIE DIYANNA BENIGNANT said...

yes, terbaik.. thx coment lily :)
insyaallah~